fireservice.gr Search WWW
ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
LINKS
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ
Ό,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TSUNAMI
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ
 
11/10/2005 Επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Συντονιστικό Κέντρο του Π.Σ.
Το Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε σήμερα στις 10:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη μείωση των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του Π.Α.Σ.Ο.Κ. κ. Γιώργος Παπανδρέου.
10/09/2005 Εγκαίνια του περιπτέρου του Π.Σ. στην 70η Δ.Ε.Θ.
Το πυροσβεστικό περίπτερο εγκαινίασε σήμερα, στην 70η Δ.Ε.Θ., ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Στην ομιλία του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης συνεχάρη το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος για τα πολύ καλά αποτελέσματα που έχει πετύχει, σημειώνοντας ότι δεν είναι τυχαίο η καθολική αναγνώριση από το κοινωνικό σύνολo.
5/09/2005 Επίσκεψη του Υπουργού Δημ. Τάξης στην Π.Δ.Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας.
Την Περ/κή Διοίκηση Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκε σήμερα, το μεσημέρι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κος Γ. Βουλγαράκης. Τον Υπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Πυρ/κού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Σμέτη υποδέχτηκε ο Περ/κος Διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος κ. Σκόκας Κων/νος.
22/08/2005 Επίσκεψη του Υπουργού Δημ. Τάξης στην 1η Ε.Μ.Α.Κ.

Την 1η Ε.Μ.Α.Κ. στην Ελευσίνα, επισκέφθηκε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης, στις 22 Αυγούστου προκειμένου να συγχαρεί τους διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης - περισυλλογής θυμάτων, στο τραγικό δυστύχημα στο Σέσι Γραμματικού, ενώ παράλληλα μετέφερε και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού κ. Κων/νου Καραμανλή, για την ολοκλήρωση της δύσκολης αποστολής.

14/08/2005 Συντριβή Boeing 737 στο Σέσι Γραμματικού.

Αεροσκάφος Boeing 737 της Κυπριακής εταιρείας HELIOS συνετρίβει σε ορεινή περιοχή στο Σέσι Γραμματικού την Κυριακή 14 Αυγούστου. Η κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων που έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας ήταν μεγάλη και άμεση.

09/08/2005 Θρήνος στην πυροσβεστική οικογένεια.

Ημέρα οδύνης και θρήνου για την πυροσβεστική οικογένεια. Ένας ακόμη εκλεκτός συνάδελφος, ο Επιπυραγός Αναγνώπουλος Φώτιος, προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των πυροσβεστικών υπαλλήλων, που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.

28-31/07/2005 " Καυτό" τετραήμερο.

Οι ισχυροί άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες και η χαμηλή σχετική υγρασία που επικρατήσαν σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια το τετραήμερο ( 28 έως 31-07-2005 ), είχαν ως αποτέλεσμα να εκδηλωθούν πολυάριθμες πυρκαγιές μερικές εκ των οποίων έλαβαν απειλητικές διαστάσεις.

28/07/2005 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος (199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.), στο Χαλάνδρι, επισκέφθηκε σήμερα και ώρα 20:20, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Μετά την ενημέρωση από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργο Βουλγαράκη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Χρήστο Σμέτη σχετικά με την εξέλιξη των δύο πυρκαγιών στην Αν. Αττική, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

17/07/2005 Δεκατέσσερις εθελοντές πυροσβέστες νεκροί, κατά την κατάσβεση πυρκαγιών, σε Ισπανία και Γαλλία.

Έντεκα (11) εθελοντές πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν δασική πυρκαγιά, που ξέσπασε το Σάββατο 16 Ιουλίου στην πόλη Γουαδαλαχάρα, στην κεντρική Ισπανία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών Αρχών άλλος ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

05/07/2005 Επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
στο 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος (199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.), στο Χαλάνδρι, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, αποδεχόμενος πρόσκληση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη.

23/06/2005 Δωρεά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλβανίας.

Δυο πυροσβεστικά οχήματα (τύπου Mercedes-Unimog και Mercedes Α΄ τύπου) πλήρως εξοπλισμένα και ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό για 60 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ενίσχυσε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργυροκάστρου.

15/06/2005 Ορκομωσία νέων Ανθυποπυραγών

Η τελετή ορκωμοσίας των 93 νέων Ανθυποπυραγών πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 10:00, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Τα πτυχία στους νέους Ανθυποπυραγούς επέδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

30/05/2005 Εγκαίνια των νέων, υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων της Π.Υ. Ελευσίνας

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ελευσίνα, τα εγκαίνια των νέων, υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων της Π.Υ. Ελευσίνας. Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Λ. Ευαγγελίδης, οι Βουλευτές κ. Α. Σταύρου και κ. Α. Μπούρας, ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Α. Αρκουδάρης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γ. Αμπατζόγλου, σύσσωμη η Ηγεσία του Σώματος, ο Πρόεδρος κ. Α. Καννελόπουλος, ο Διευθύνων σύμβουλος κ. Δ. Παπαλεξόπουλος και το Δ.Σ. της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών, στρατιωτικών και πολιτικών, αρχών και φορέων.

24/05/2005 Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη στον Εθελοντικό Σταθμό Μεσσαπίων, Εύβοιας.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης, επισκέφθηκε σήμερα 24 Μαΐου 2005, το Σύλλογο Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Μεσσαπίων, στα Ψαχνά της Εύβοιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Σμέτη.

21/04/2005 Αναμνηστική πλακέτα με τα νέα διακριτικά στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης.

Αναμνηστική πλακέτα με τα νέα διακριτικά των Αξιωματικών και Πυρονόμων του Σώματος, επέδωσε ο Αρχηγός Αντ/γος Χρήστος Σμέτης, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιο Βουλγαράκη.
Τα νέα διακριτικά που θεσπίστηκαν επί υπουργίας του, φέρουν οι υπάλληλοι του Σώματος από τις 11 Απριλίου 2005.

20/04/2005 Σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της νέας Αντιπυρικής περιόδου 2005.

Πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου και Ω/09:30, στην αίθουσα συσκέψεων του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., η ετήσια σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2005.

28 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2005. Σεμινάριο "Αντιμετώπιση Χ.Β.Ρ.Π. απειλών".

Σεμινάριο με θέμα "Αντιμετώπιση Χημικών - Βιολογικών - Ραδιολογικών - Πυρηνικών (Χ.Β.Ρ.Π.) απειλών" για τα στελέχη των Υπηρεσιών Εκτάκτου Ανάγκης της Βαλκανικής και Κύπρου, διοργανώθηκε από το Πυρ/κό Σώμα Ελλάδας από τις 28 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, στο Ξενοδοχείο Αμαλία στην Αθήνα.

10/02/2005 Συνδιάσκεψη της Βαλκανικής Πυροσβεστικής Ομοσπονδίας.

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, η Συνδιάσκεψη της Βαλκανικής Πυροσβεστικής Ομοσπονδίας (BFSF), όπου συμμετείχαν οι Αρχηγοί και στελέχη των Πυρ/κών Υπηρεσιών των Βαλκανικών Χωρών, ενώ για πρώτη φορά έλαβε μέρος ως παρατηρητής και ο Αρχηγός της Π.Υ. Κύπρου.

30/12/2004 Αναχώρηση ομάδας της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. για το Πουκέτ της Ταϊλάνδης.

Το Πυροσβεστικό Σώμα προκειμένου να συνδράμει, στις εξαιρετικά δύσκολες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τη διάσωση ατόμων και την ανάσυρση θυμάτων, στις πληγείσες από το φονικό Τσουνάμι περιοχές, απέστειλε ομάδα 24 πυροσβεστών από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.

Παλαιότερες ειδήσεις >>

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Διεύθυνση IV Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων