Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας και η Ηγεσία του Π.Σ. κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

   Δ.Π.Υ. ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (Γ.Υ.Π.) ΤΟΥ Α.Π.Σ.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας, μετέβη την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2006, στο Συντονιστικό και Επιχειρησιακό Κέντρο του Π.Σ., στο Χαλάνδρι, όπου και ενημερώθηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Ανδρέα Κόη, για τη νέα αποκεντρωμένη δομή λειτουργίας του Γραφείου Πυρασφαλείας Αθηνών, καθώς και για το νεοσυσταθέν  Γραφείο Υποδοχής και Πληροφόρησης Πολιτών (Γ.Υ.Π.), του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Πυροσβεστικού Σώματος και επεσήμανε, ότι η αποκέντρωση του Γραφείου Πυρασφαλείας θα συμβάλλει όχι μόνο στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και στη γενικότερη προσπάθεια για αποσυμφόρηση του κέντρου της πρωτεύουσας. Ο κ. Πολύδωρας συνεχάρη, επίσης, το Πυροσβεστικό Σώμα, για τα θετικά αποτελέσματα της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας για την πρόσληψη 540 Πυροσβεστών. 

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, παρουσιάζοντας τη νέα δομή λειτουργίας του Γραφείου Πυρασφαλείας Αθηνών, υπογράμμισε ότι η αποκέντρωση έχει ως στόχο την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απόσταση που χρειάζεται να διανύουν, καθώς και ο απαιτούμενος χρόνος για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Επίσης, τόνισε ότι, με την πρωτοβουλία αυτή, αναμένεται να βελτιωθεί και η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Πυροσβεστικών Σταθμών, αφού το προσωπικό θα γνωρίζει καλύτερα τη δραστηριότητα και το βαθμό επικινδυνότητας της κάθε επιχείρησης, στην περιοχή ευθύνης του.
Συγκεκριμένα, από 1η Οκτωβρίου 2006, εκτός από το Γραφείο Πυρασφαλείας, που εξακολουθεί να εδρεύει επί της οδού Πειραιώς 31, στην Ομόνοια, ιδρύονται πέντε (5) ακόμη γραφεία πυρασφάλειας, που θα εδρεύουν στο Περιστέρι, την Παλλήνη, τους Θρακομακεδόνες, το Ελληνικό και το Ο.Α.Κ.Α.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, εντάσσεται και η δημιουργία Γραφείου Υποδοχής και Πληροφόρησης Πολιτών (Γ.Υ.Π.), τα οποίο θα λειτουργήσει στο πυροσβεστικό κτίριο της οδού Πειραιώς, στην Ομόνοια. Το Γραφείο θα παρέχει ενημέρωση και τηλεφωνικά, στη γραμμή  801 11 199 199, με χρέωση αστικής μονάδας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ