Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας εγκαινιάζει τη πρότυπη Πυροσβεστική Υπηρεσία που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ Π.Σ.

Η τελετή αγιασμού της Σχολής Δοκίμων Ανθυποπυραγών, εν όψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου 2006-2007, καθώς και η παρουσίαση του προγράμματος εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κάτω Κηφισιά. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, απευθυνόμενος στους σπουδαστές της Ακαδημίας, επεσήμανε ότι «Αξιωματικός σημαίνει να διοικεί κανείς κατά αξία τους συναδέλφους του. Για να διοικεί, όμως, πρέπει να είναι ηγέτης. Και το βασικό προτέρημα του ηγέτη είναι η ικανότητά του, να εμπνέει συνανθρώπους του». Επίσης, σημείωσε, ότι ειδικά οι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος πρέπει να έχουν θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, αλλά και να έχουν προετοιμάσει τον εαυτό τους, για οποιοδήποτε κίνδυνο τους παρουσιαστεί, στα πλαίσια του καθημερινού τους αγώνα. Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης ευχαρίστησε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για τη στάση του, να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Σώματος και ειδικά, σε αυτή της αναβάθμισης και βελτίωσης της εκπαίδευσης του πυροσβεστικού προσωπικού. Παράλληλα, τόνισε, ότι το αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στην Πυρ/κή Ακαδημία, οφείλεται και στο ότι τόσο οι διδάσκοντες, όσο και οι διδασκόμενοι αγαπούν και υπηρετούν με ζήλο αυτό που κάνουν. Κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, ο Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αρχιπύραρχος Ιωάννης Ζαχίλας, διαβεβαίωσε την πολιτική και φυσική ηγεσία του Π.Σ., ότι οι υψηλοί στόχοι που έχουν τεθεί, θα επιτευχθούν χάρη στο άριστα καταρτισμένο επιστημονικό, διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό και τη θέληση των Δοκίμων, να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες, ώστε να συνεχίσει το Πυρ/κό Σώμα να απολαμβάνει την αναγνώριση της Ελληνικής κοινωνίας. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Π.Σ., από τον Προϊστάμενο Β' Κλάδου - Διοικητικής Υποστήριξης του Α.Π.Σ., Πύραρχο Νικόλαο Διαμαντή, ο οποίος και υπογράμμισε, ότι η υιοθέτηση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος, προσαρμοσμένου στις ανάγκες του πυροσβεστικού προσωπικού, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, αποτελεί σήμερα επιτακτική ανάγκη. Τα βασικά σημεία του αναβαθμισμένου προγράμματος εκπαίδευσης είναι:

  • Ίδρυση Πρότυπης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (εργαστήριο διοίκησης και οργάνωσης).
  • Αναβάθμιση της διοικητικής ιεραρχίας της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
  • Οργάνωση και υλοποίηση πρακτικών ασκήσεων, καθώς και εκπόνηση ατομικών εργασιών από τους Δόκιμους Ανθ/γούς σε θέματα σεισμών, πυρκαγιών διυλιστηρίων, αεροπορικών ατυχημάτων κ.λπ.
  • Ενεργοποίηση και λειτουργία σε μόνιμη βάση της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης.
  • Λειτουργία, για πρώτη φορά, Σχολείου Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών.
  • Διασύνδεση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Π.Σ. με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας.

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησαν τα εγκαίνια της Πρότυπης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Στον αγιασμό χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του τοποτηρητή Μητρόπολης Αττικής, Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας, Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλος. Στην τελετή παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Υ.Δ.Τ. κ. Κωστής Αιλιανός, σύσσωμη η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, το εκπαιδευτικό προσωπικό της Ακαδημίας, καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Ομιλία Υπουργού Δ.Τ.

Ομιλία Διοικητή της Σχολής Δοκ. Ανθ/γών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ