Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
 
Από την τελετή για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

27/10/2006 Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος, σε όλες τις Υπηρεσίες της χώρας, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, με ομιλίες και σημαιοστολισμούς των πυροσβεστικών καταστημάτων.
Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης κορυφώθηκαν με την τελετή που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος. Την καθιερωμένη ομιλία για την ιστορική και εθνική σημασία του έπους του '40, εκφώνησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Α.Π.Σ., Πυραγός Ιωάννης Σταμούλης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δράση του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο κατά τη διάρκεια του πολέμου και της κατοχής, όσο και μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων.

Για την ιστορική και εθνική σημασία της επετείου του «ΟΧΙ», μίλησε ο  Πυραγός Ιωάννης Σταμούλης, εκπρόσωπος Τύπου του Α.Π.Σ.


Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Γεώργιος Καρδάρας, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ. Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, καθώς επίσης μεγάλος αριθμός αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας, στην ημερήσια διαταγή για την 28η Οκτωβρίου 1940, υπογράμμισε ότι η επέτειος αυτή «συνδέεται με τις άλλες μεγάλες στιγμές του τρισχιλιετούς ιστορικού παρελθόντος του Ελληνισμού. Συνιστά την εμπράγματη απόδειξη και επαλήθευση του Ύμνου προς την Ελευθερία. Και ορίζει το εφαλτήριο της αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης, με το οποίο θα κινηθούν προς το μέλλον οι επόμενες γενιές».
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, στο μήνυμά του προς το πυροσβεστικό προσωπικό, επεσήμανε ότι η 28η Οκτωβρίου 1940 «αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή-ορόσημο της πορείας του νεότερου ελληνικού έθνους. Το ΟΧΙ του λαού μας αποτέλεσε σύμβολο αυτοθυσίας και ηρωισμού», τόνισε ο Αρχηγός του Π.Σ., για να καταλήξει: «Σήμερα, 66 χρόνια μετά, το ΟΧΙ μας στέλνει μήνυμα για εθνική ενότητα, αλλά και διαρκή ετοιμότητα και προπαρασκευή. Ειδικά εμείς, οι Έλληνες πυροσβέστες, «οι μαχητές της ειρήνης», έχουμε το δικό μας χρέος να συνεχίσουμε με αποτελεσματικότητα, να προασπίζουμε τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας και του εθνικού φυσικού πλούτου».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Α.Π.Σ.