Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
 


 

Χαιρετισμός του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για την επέτειο του Πολυτεχνείου 

Μήνυμα για την 33η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, απηύθυνε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρων Πολύδωρας, καθώς κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, για την αντίδραση των φοιτητών κατά της χούντας.
«Η κυβέρνηση σέβεται ως σύγχρονη πολιτική αξία και τιμά ευλαβικά την 33η επέτειο του Πολυτεχνείου. Το έπος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ορόσημο δημοκρατικού ήθους, στάσης Ελευθερίας και προσήλωσης στο Δίκαιο», τονίζει ο κ. Υπουργός και συνεχίζει, επισημαίνοντας ότι «το μήνυμα και το βαθύτερο νόημα του Πολυτεχνείου είναι απλό: Είναι η συμπύκνωση του «Ύμνου προς την Ελευθερίαν», σε μία στιγμή που ταυτίζεται με την αξιακή αιωνιότητα, σε έναν τόπο που είναι αφ` εαυτού παγκόσμιο διδασκαλείο δημοκρατίας και από τη φοιτητική νεολαία ενός λαού, του Ελληνικού, που αποτελεί αρχέγονη πρώτη ύλη για ηρωισμό και αυταπάρνηση. Είναι το πνεύμα της αιώνιας Αντίστασης!».
Επετειακές εκδηλώσεις, με ομιλίες για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, έλαβαν χώρα σε όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος. Ειδικά στην Αθήνα, η καθιερωμένη τελετή και η ομιλία για τη σημασία της επετείου πραγματοποιήθηκε στην Πυροσβεστική Ακαδημία, παρουσία Αξ/κών, Υπαξ/κών, Πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων.