Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
 
Παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Το Πυρ/κό Σώμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Ανδρέα Κόη.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος την 25η Μαρτίου, η επέτειος της Επανάστασης του 1821. Κορυφαία των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, ήταν η καθιερωμένη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του πυροσβεστικού προσωπικού, το οποίο κέρδισε το χειροκρότημα του αθηναϊκού κοινού. Οι Αξιωματικοί επικεφαλής, τα τμήματα των Δοκίμων Ανθυποπυραγών, οι άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ και η μπάντα του Π.Σ., εντυπωσίασαν με το αγέρωχο παράστημα και την άρτια εμφάνισή τους. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το δεύτερο τμήμα των Δοκίμων Ανθυποπυραγών, παρέλασε με τη στολή πυρκαγιάς νέου τύπου, με πυροσβεστικό κράνος και ζώνη.
Στην παρέλαση συμμετείχε μηχανοκίνητο τμήμα με υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ τον Αττικό ουρανό διέσχισαν πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Super Puma και BK 117 C1.