Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα

8 Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:
Η Ελληνίδα πυροσβέστρια

Την τιμητική τους είχαν στις 8 Μαρτίου οι γυναίκες σ΄ όλο τον πλανήτη, κάθε κοινωνικής τάξης και κάθε ηλικίας, εργαζόμενες ή όχι. Οι γυναίκες που συνεχώς αγωνίζονται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και της ισότιμης αντιμετώπισής τους με τους άνδρες, χωρίς διακρίσεις.

Ο αριθμός των εργαζόμενων γυναικών συνεχώς αυξάνεται και αποδεικνύουν καθημερινά ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν και σε εργασιακούς χώρους που ήταν για χρόνια ανδροκρατούμενοι, όπως αυτοί των Σωμάτων Ασφαλείας. Σήμερα στο Π.Σ. και στην ΕΛ.ΑΣ. υπηρετούν περισσότερες από 5.000 γυναίκες.

Οι γυναίκες του Π.Σ. είναι στο σύνολό τους 345, εκ των οποίων οι 54 είναι Αξ/κοί, οι 40 Δόκιμοι Ανθπ/γοί,οι 251 Υπαξ/κοί - Πυρ/στριες και χαίρουν ίσης μεταχείρισης με τους άνδρες, όσον αφορά στην κατάταξη, την εκπαίδευση, το χρόνο εργασίας, τις αποδοχές και τον εξοπλισμό τους.

Σε μήνυμά του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας, αναφέρει:

"Η ισονομία και η ισοτιμία ανδρών και γυναικών κατοχυρώνεται στη σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία μας με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους.

Η Πολιτεία προσπαθεί με σχετική επιτυχία να εμπεδώσει στην πράξη τις αρχές αυτές.

Στο χώρο της Δημόσιας Τάξης, χαιρετίζουμε την παρουσία και προσφορά των γυναικών, αξιωματικών και υπαλλήλων, της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού. Και υποσχόμαστε την εφαρμογή στην υπηρεσιακή λειτουργία της απόλυτης πολιτικής, κοινωνικής και, προ πάντων, εργασιακής ισονομίας και ισοτιμίας.

Είναι ζήτημα που υπαγορεύεται από τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτισμό μας. Γι` αυτό και δεσμευόμαστε : Να μην υπάρξει ούτε ένα αρνητικό περιστατικό ανισότητας στο χώρο του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Κυρίες αξιωματικοί, αστυφύλακες, πυροσβέστες και πολιτικοί υπάλληλοι της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού, Χρόνια Πολλά για την Ημέρα σας.

Να έχετε τη μέγιστη δυνατή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση γι` αυτό που είσθε. Το δικαιούσθε. Το να αναγνωρίζουμε και να υπηρετούμε την ισότητα είναι χρέος όλων μας."