Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
Από την επίσκεψη στον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.

 

Επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και της Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας στον Πρωθυπουργό.

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνας Πολύδωρας επισκέφτηκε, στις 30 Μαρτίου, με την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τους Αντιστρατήγους κ.κ. Ανδρέα Κόη Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και Αναστάσιο Δημοσχάκη Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά την παρουσίαση των δύο Ηγεσιών στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, ο κ. Υπουργός δήλωσε: «Κύριε Πρόεδρε, με αισθήματα υπερηφάνειας και εμπιστοσύνης σας παρουσιάζω τη νέα Ηγεσία της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Είμαι υπερήφανος, γιατί η καλή τύχη και οι οδηγίες σας με οδήγησαν στην άριστη απόφαση».

Αναμνηστική φωτογραφία του Υπουργού Δ.Τ. με την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.


Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε τα εξής: «Είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας δεχθεί ο Πρωθυπουργός σε μία εθιμοτυπική επίσκεψη. Παρουσίασα την Ηγεσία της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Με την ευκαιρία της εθιμοτυπικής αυτής συνάντησης εκθέσαμε και τις γενικές αρχές της πολιτικής μας και για την Αστυνομία και για το Πυροσβεστικό Σώμα. Για την Αστυνομία η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, για το Πυροσβεστικό Σώμα, συν θεώ, όπως λέει ο Ανδρέας  Κόης, να παλέψει με τη θεομηνία, τη φωτιά, το απρόβλεπτο. Και φυσικά, ελάβαμε και τις ευχές και τις οδηγίες από τον Πρωθυπουργό για καλύτερη αποτελεσματικότητα υπέρ της εύνομης δημοκρατίας, δηλαδή να σεβαστούμε και να υπηρετήσουμε τον πολίτη και να εξουδετερώσουμε τον κακοποιό σε όλη την κλίμακα των εγκληματικών δράσεων».