Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
Από την τελετή για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκαν, με ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν και φέτος σε όλες τις Υπηρεσίες της χώρας, για τον εορτασμό της 185ης επετείου της διπλής Εθνικής και Θρησκευτικής γιορτής της 25ης Μαρτίου. Στην τελετή που έγινε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος στις 24 Μαρτίου 2006, την ομιλία εκφώνησε ο Επιπυραγός Αθανάσιος Σερεντέλος, παρουσία της φυσικής ηγεσίας του Σώματος, μεγάλου αριθμού αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων από το λεκανοπέδιο Αττικής.

Στην τελετή παραστάθηκε η φυσική Ηγεσία του Σώματος, μεγάλος αριθμός αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών και πολιτικών υπαλλήλων.


Στο μήνυμα του προς το Πυροσβεστικό προσωπικό ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Ανδρέας Κόης επισήμανε: «...Η φιλοπατρία, ο ασίγαστος πόθος για την ελευθερία, η εθνική ομοψυχία και ο οραματισμός ενός καλύτερου εθνικού μέλλοντος  είναι τα βασικά μηνύματα της εθνεγερσίας του ΄21. «Αυτήν την πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί  και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι και πρέπει να την φυλάμε όλοι μαζί. Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ» δίδασκε ο στρατηγός Μακρυγιάννης».
Ο Αρχηγός καταλήγοντας αναφέρθηκε στα δύο μηνύματα της ημέρας τονίζοντας ότι «Η σημερινή επέτειος είναι διπλή εορτή αφού ο συμβολικός ευαγγελισμός του Έθνους  συμπίπτει με τον χαρμόσυνο Ευαγγελισμό της έλευσης του Θεανθρώπου».