Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ Βύρων Πολύδωρας με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας κ Sokol Olldashi.

"Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κου Βύρωνα Πολύδωρα και του Υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας κου Sokol Olldashi για την συνεργασία των Πυροσβεστικών Σωμάτων"

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ Βύρων Πολύδωρας υπέγραψε σήμερα 27-5-2006 στα Ιωάννινα συμφωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών την Αλβανίας κ Sokol Olldashi για την συνεργασία των Πυροσβεστικών Σωμάτων των δύο χωρών .

Οι δύο Υπουργοί κατά την υπογραφή της συμφωνίας.
 

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στις 13:00 στο ξενοδοχείο Du Lac παρουσία των Αρχηγών των Πυροσβεστικών Σωμάτων Ελλάδας και Αλβανίας Αντιστράτηγου Ανδρέα Κόη και Διευθυντή Alfred Kristuli. Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ Σταύρος Καλογιάννης, οι βουλευτές κκ Τασούλας Κωνσταντίνος και Φούσας Αντώνιος, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου κ Πανοζάχος Δημήτριος και ο Αλβανός ομόλογος Περιφέρειας Αργυροκάστρου κ Σπύρος Ξέρας, ο Νομάρχης Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιωαννίνων, ο Διοικητής της VIIIης Μεραρχίας και ο Προϊστάμενος του Επιτελείου ΑΠΣ Υποστράτηγος κ Κάκκος Δημήτριος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλβανίας εξέφρασε ικανοποίηση για το βήμα προόδου στην συνεργασία των δύο κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και χαρά για την μετατροπή της πολιτικής βούλησης σε πράξη. Ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ Πολύδωρα και τον Αρχηγό ΠΣ κ Κόη που σε σύντομο χρονικό διάστημα έθεσαν σε εφαρμογή τη συνεργασία αυτή. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ενδυνάμωσης και επανάληψης της ελληνοαλβανικής συνεργασίας και σε άλλους τομείς.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Ελλάδος κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο 2001 όπου συνέβηκε η μεγάλη δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας κατέληξε στην διαπίστωση ότι αν υπήρχε και τότε η δυνατότητα συνεργασίας, θα είχαν ελαχιστοποιηθεί οι συνέπειες της καταστροφής, τόνισε δε ότι η σημερινή ημέρα είναι ιστορικής σημασίας. «Οι φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες, θεομηνίες) δεν γνωρίζουν σύνορα. Εκείνο που επιβάλλει η σοφία του ανθρώπου είναι η πρόβλεψη και η οργάνωση της άμυνας απέναντι σ' αυτές αφήνοντας κατά μέρος τις τυχόν διαφορές ανάμεσα σε κυβερνήσεις και λαούς», ήταν μερικά από τα λόγια του που επισήμανε ιδιαίτερα. Επίσης ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την καλή συνεργασία και πορεία των δυο χωρών και τόνισε ότι η ελληνοαλβανική συνεργασία αποτελεί συνεισφορά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον χώρο των Βαλκανίων. Τέλος, διατύπωσε την ευχή η ελληνοαλβανική αυτή συνεργασία να μείνει μόνο στα «χαρτιά» και να μην χρειαστεί η επέμβαση στο μέλλον σε συμβάντα..

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας πραγματοποιήθηκε από

 

τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τελετή παράδοσης δύο εξοπλισμένων πυροσβεστικών οχημάτων ως προσφορά του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλβανίας και συγκεκριμένα στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αγίων Σαράντα και Δελβίνου. Στο τέλος παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων.

 

Περισσότερες φωτογραφίες