Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
 
Αναμνηστική φωτογραφία μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων.


Παρουσίαση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ των Δοκίμων Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Παρουσία του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Ανδρέα Κόη, πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου 2006, στο Συνεδριακό Κέντρο Ε.Ε.Δ.Ε. η παρουσίαση των ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ των Δοκίμων Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ακαδημαϊκού έτους 2005-06.
Επιβλέποντες Καθηγητές της Πυρ/κής Ακαδημίας, ήταν : ο κ. Παναγιώτης Τουλιάτος, ο Επιπυραγός Κωνσταντίνος Κοροντζής, η κα Αργυρώ Ζυγούμη-Φιλολία και η κα Αριστοθέα Λαζαρίδου.
Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάσθηκαν ήταν:
1η Εργασία
ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΣΤΟΧΙΑΣ, ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΛΙΘΟΔΜΗΤΗΣ ΔΙΟΡΟΦΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ : "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΟΧΩΡΩΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ".
2η Εργασία
"ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΑΙΝΟΥ ΜΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ". ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ".
3η Εργασία
"ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ". ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ".
4η Εργασία
"ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ".
5η Εργασία
"ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΗΡΑΓΓΩΝ-ΜΕTRO".

Από την παρουσίαση των εργασιών των Δοκίμων Ανθυποπυραγών.

Ο Αρχηγός του Π.Σ. στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων : "παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια και τους καθηγητές και τους Διοικητές των Σχολών και το εκπαιδευτικό συμβούλιο και τους δόκιμους και μπορώ να πω ότι έχετε καταφέρει πάρα πολλά. Είναι μια δύσκολη και επίμονη διαδρομή, αυτή προς την επιστημονικότητα, αυτή που συνδέει τη θεωρία με την πράξη, με σκοπό τη συνεχή βελτίωση όλων μας. Οι δόκιμοι κάθε φορά μας εκπλήσσουν, με τις επιστημονικές εργασίες τους και με τη σταθερότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την κριτική και τις ερωτήσεις μας"
.Ο Δ/κτης της Πυρ/κής Ακαδημίας Υποστράτηγος Κοντοκώστας Αθανάσιος, κατά την έναρξη της παρουσίασης, επισήμανε ότι μέσα από την ερευνητική και εκπαιδευτική διαδικασία των διπλωματικών εργασιών, οι Δόκιμοι είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σύνδεση και τη στενή σχέση θεωρίας και πράξης, έμαθαν να συνεργάζονται και συνειδητοποίησαν την ταπεινότητα της επιστημοσύνης και την καθολικότητά της.
Την παρουσίαση των εργασιών παρακολούθησαν ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Καρδάρας Γεώργιος, ο Γενικός Επιθεωρητής Ν. Ελλάδας Αντιστράτηγος Παππάς Φώτιος, μεγάλος αριθμός στελεχών του Π.Σ., καθηγητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αντιπροσωπείες Αξ/κών και Δοκίμων της Αστυνομίας , του Λιμενικού και της Αεροπορίας καθώς και πλήθος κόσμου.