Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
 

 

Έγκριση Σύμπραξης, για την κατασκευή επτά κτιρίων του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.)

Τη Σύμπραξη, για την κατασκευή επτά κτιρίων του Πυροσβεστικού Σώματος, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), που συνεδρίασε στις 5 Ιουνίου 2006, υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη και τη συμμετοχή του Υπουργού Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Αν. Νεράντζη, του Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Θ. Ξανθόπουλου, του Γ.Γ. Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Κωστή Αιλιανού, του Γ.Γ. Ολυμπιακής Αξιοποίησης κ. Σπ. Κλαδά, του Ειδικού Γραμματέα Σ.Δ.Ι.Τ. κ. Λ. Κορρέ. Το Πυροσβεστικό Σώμα εκπροσώπησαν, ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Φώτιος Παππάς και ο Προϊστάμενος Β΄ Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Πύραρχος Νικόλαος Διαμαντής.

Η σύμπραξη αυτή θα βοηθήσει την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Πυροσβεστικού Σώματος, και τα κτίρια θα αντικαταστήσουν τα μισθωμένα σήμερα κτίρια, τα οποία δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το ενδεικτικό προϋπολογιζόμενο κόστος κατασκευής των επτά κτιρίων ανέρχεται σε 23.000.000,00 ΕΥΡΩ, ενώ το συνολικό κόστος συντήρησης ανέρχεται σε 8.500.000,00 ΕΥΡΩ και περιλαμβάνει κτίρια που θα οικοδομηθούν σε ιδιόκτητα οικόπεδα του Π.Σ. στην Αλεξανδρούπολη, στη Βέροια, στη Λευκάδα, στα Γιαννιτσά, στο Μεσολόγγι, στους Γαργαλιάνους και στη Θεσσαλονίκη. Τη χρηματοδότηση, κατασκευή και συντήρηση των κτιρίων θα αναλάβουν ιδιωτικοί φορείς, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, για χρονική περίοδο 25 ετών και στη συνέχεια θα περάσουν στην ιδιοκτησία του Πυροσβεστικού  Σώματος.

Το έργο αυτό είναι από τα πρώτα που υπάγεται στο Νόμο 3389/2005 και αποτελεί την αρχή μιας σειράς έργων που πρόκειται να προωθηθούν για ένταξη, από το Πυροσβεστικό Σώμα, στο νόμο αυτό.