Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
 
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολος Παπούλιας επιθεωρεί τα τμήματα των νέων Ανθυποπυραγών συνοδευόμενος από τον Υ.Δ.Τ. κ. Βύρωνα Πολύδωρα και τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Ανδρέα Κόη.


Ορκωμοσία νέων Ανθυποπυραγών.

Η τελετή ορκωμοσίας των 133 νέων Ανθυποπυραγών πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου, στην Πυρ/κή Ακαδημία και τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες, επέδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολος Παπούλιας επιδίδει το πτυχίο σε μια νέα Ανθυποπυραγό.


Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος και παρέστησαν ο Yπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Χαλβατζής Σπύρος, ο Γενικός Γραμματέας του Yπουργείου Δημόσιας Τάξης Πρέσβης ε.τ. Κωστής Αιλιανός, ο Γεν. Γρ. Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Χιωτάκης Νικόλαος, εκπρόσωποι κομμάτων, σύσσωμη η Ηγεσία του Σώματος, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και αντιπροσωπείες των σχολών αυτών, καθηγητές της Ακαδημίας και πλήθος συγγενών των νέων Ανθυποπυραγών.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας δήλωσε:« Χαίρομαι ιδιαίτερα για την τελετή της αποφοίτησης των Ανθυποπυραγών. Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Πυροσβεστικό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τα πτυχία της αποφοίτησης. Ο συμβολισμός είναι σαφής και εναργής. Σημειώνω ότι είναι τετραετούς φοιτήσεως. Bγαίνουν επιστήμονες Αξιωματικοί διότι έχουμε τις νέες μορφές των πυρικών κινδύνων, όπως προκύπτουν από την προηγμένη βιομηχανία, από καινούρια υλικά και εύφλεκτα αντικείμενα πυρόσβεσης, που αν δεν ξέρεις να τα χειριστείς όπως λέει και ο Αρχηγός και ο Διοικητής της Ακαδημίας είναι πολύ δύσκολο και για εκείνον που παρεμβαίνει αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Μιλάμε λοιπόν με αυτοπεποίθηση για τις γνώσεις που απέκτησαν. Έτσι δώσαμε τις ευχές μας για καλή καριέρα σε επιστήμονες Αξιωματικούς αποφοίτους Ακαδημίας τετραετούς φοιτήσεως.Αυτό το γνωστικό μέρος φτιάχνει μια θαυμάσια ισορροπία με το μέρος του ήθους και της σωματικής άσκησης για να είναι ικανοί και άξιοι στη γυμναστική και στα αγωνίσματα, γιατί χρειάζονται και αυτά τα φυσικά προσόντα. Συνεπώς Ακαδημαϊκή γνώση, ήθος και σωματική βελτίωση, είναι τα στοιχεία-εγγυήσεις για τον σύγχρονο Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος».

 

Αναμνηστική φωτογραφία των νεο - ορκισθέντων Ανθυποπυραγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την τελετή.

Ημερήσια Διαταγή Πυρ/κής Ακαδημίας της 15ης Ιουνίου 2006, από το Δ/κτή αυτής, Υποστράτηγο Κοντοκώστα Αθανάσιο.