Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
 

ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Συνεδρίασε στις 28/02/2006 και ώρα: 12:00, το ΚΥ.Σ.Ε.Α. και επέλεξε για Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αντιστράτηγο Ανδρέα Κόη.

Ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, γεννήθηκε το 1950 στον Άγιο Χαράλαμπο Φθιώτιδας, είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1974 και από το Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας αποφοίτησε το 1978.
Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.

Υπηρέτησε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, στην Π.Υ. Άμφισσας και ως Διοικητής στην Π.Υ. Καρπενησίου και σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς των Αθηνών. Στον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, ήταν Διοικητής του 2ου  Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, του οποίου μεγάλο μέρος της περιοχής ευθύνης του υπέστη τις συνέπειες του σεισμού.

Το Μάιο του 2000 τοποθετήθηκε Διοικητής της 1ης  Ε.Μ.Α.Κ. και συμμετείχε στην κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών (Αρκαδία, Αχαΐα, Φθιώτιδα, Σκιάθο και Ιωάννινα), στην περισυλλογή των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου του οχηματαγωγού "ΣΑΜΙΝΑ" στην Πάρο και τέλος στις εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή της Αττικής.

Το Μάρτιο του 2001 τοποθετήθηκε Διοικητής στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, ενώ το Μάρτιο του 2002, προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και υπηρέτησε ως Διοικητής στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.

Από τον Απρίλιο του 2004, προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού του Π.Σ.

Είναι μέλος του  Δ. Σ. του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας ( ΚΕ.ΜΕ.Α.), από την ίδρυση του.

Έχει προαχθεί σε όλους τους βαθμούς κατ' εκλογήν και έχει τιμηθεί με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Φοίνικα, τον Ταξιάρχη της Τιμής και πολλές ηθικές και υλικές αμοιβές.