Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
Ο Διοικητής της Πυρ/κής Ακαδημίας και οι ομιλητές κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ημερίδας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  
" ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ-ΚΡΙΣΕΩΝ"

Ημερίδα με θέμα "ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ - ΚΡΙΣΕΩΝ" διοργάνωσε η  Πυροσβεστική Ακαδημία στις 23 Φεβρουαρίου 2006 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων. H πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και έγινε προσπάθεια προσέγγισης των νέων δεδομένων των τεχνολογικών και φυσικών καταστροφών που παρουσιάζονται, προκειμένου οι σπουδαστές ν΄ αποκτήσουν όλα εκείνα τα επιπλέον εφόδια, που θα τους βοηθήσουν ν΄ ανταποκριθούν πλήρως στα δύσκολα και πολύπλοκα καθήκοντά τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αρχιπύραρχος Φώτιος Παππάς, στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «η έννοια της Ολικής Ποιότητας ταυτίζεται με την έννοια της συνεχούς βελτίωσης. Δεν υπάρχει όριο στην ποσοτικοποίηση της επίτευξης του στόχου. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Πυροσβεστική Ακαδημία, ανεβάζει συνεχώς τον πήχη προσφέροντας εξειδικευμένη εκπαίδευση και επιμόρφωση». 

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν:

  1. Τα Ενόργανα Σεισμογραφικά Δίκτυα και η σημασία τους για τη Διαχείριση Σεισμικών Κρίσεων, από το Σεισμολόγο Ερευνητή Γεράσιμο Παπαδόπουλο.
  2. Η τρωτότητα των Κατασκευών στο Σεισμό, ως παράγοντας Διαχείρισης των Κρίσεων, από τον Καθηγητή του Ε.Μ.Π. Παναγιώτη Τουλιάτο.
  3. Η Επιχειρησιακή Ανταπόκριση Καταστροφών και η Κωδικοποίηση των Σχετικών Μεταβλητών σύμφωνα με τις Αρχές της Ολικής Ποιότητας, από τον Πύραρχο Απόστολο Γεροκώστα.
  4. Οι Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις και η Διαχείριση Κρίσεων από το Πυροσβεστικό Σώμα, από τον Αντιπύραρχο Νικόλαο Διαμαντή.
  5. Η Δια Βίου Εκπαίδευση του Ανθρώπινου Δυναμικού, στη Διαχείριση Κρίσεων και η Διάσταση της Ποιότητας, από το Διδάκωρ  του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης,  Μιχάλη Χρηστάκη.
  6. Η Επικοινωνιακή Διαχείριση των Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος με κατεύθυνση την Ολική Ποιότητα, από τον Πυραγό Ιωάννη Σταμούλη.
  7. Η Ολική Ποιότητα στη Διαχείριση Κινδύνου  - Κρίσεων και η Επιστημονική Διαχείριση  Ανθρώπινων Πόρων, Αλυσίδα Ζωής και Ανάπτυξης, από τη Διδάκτωρ του  Παντείου Πανεπιστημίου Αργυρώ Φιλολία.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Χρήστος Σμέτης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων «την αναγκαιότητα τέτοιων Επιστημονικών Ημερίδων, γιατί η σύγχρονη κοινωνία έχει πολλές απαιτήσεις», ενώ ο Α΄ Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης στο κλείσιμο των εργασιών συνεγχάρει τους ομιλητές για τις τοποθετήσεις και την Ακαδημία για την άψογη οργάνωση. Επίσης παραβρέθηκαν ο  Γενικός Επιθεωρητής του Π.Σ. Υποστράτηγος Γεώργιος Καρδάρας, ο Αρχίατρος του Π.Σ. Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου του Πάντειου Πανεπιστημίου Ευθύμιος Δόξας, ο Γενικός Διευθυντής του  Pr Cert  Ηλίας Παπαγεωργίου, ο Γενικός Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Οργανισμού INFO - STUDIES Γεώργιος Πατεράκης και εκπρόσωποι της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, Βιομηχανιών, των Ε.Λ.Δ.Α. του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών και άλλων Φορέων και Οργανισμών, καθώς και μεγάλος αριθμός στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.