Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
 

Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2006

Παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρωνα Πολύδωρα  πραγματοποιήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2006, σύσκεψη για τον απολογισμό της Αντιπυρικής Περιόδου 2006, στις εγκαταστάσεις του 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι.

Στη σύσκεψη εκτός από τη Φυσική Ηγεσία του Π.Σ., συμμετείχαν, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής, οι Διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων του Π.Σ., καθώς και εκπρόσωποι Υπουργείων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση.

Ο κ.Υπουργός αναφερόμενος στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2006, τόνισε: «Η εικόνα που εμφάνισε το Πυρ/κό Σώμα, στους μήνες που έδρασε τους αντιπυρικούς, ήταν εικόνα αλτρουισμού, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας. Χαιρετίζω ιδιαίτερα το γεγονός ότι είχαμε τις μηδενικές απώλειες από πλευράς ανθρώπινων απωλειών δηλαδή, τραυματισμών ή και του μοιραίου.» Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πολύδωρας,  ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για το θετικό αποτέλεσμα από την αντιπυρική περίοδο 2006, ενώ τους προέτρεψε να προετοιμαστούν καλύτερα και καταλληλότερα για το 2007.

Ο Αρχηγός του Π.Σ., Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, κατά την ομιλία του υπογράμμισε:  «Η φετινή χρονιά ήταν μια χρονιά της οποίας τα αποτελέσματα μπορούν βάσιμα να χαρακτηρισθούν ως θετικά, παρόλο που είχαμε δύσκολες και ορισμένες φορές θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την αντιπυρική περίοδο που μας πέρασε πολλές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, σύμφωνα με τον δείκτη επικινδυνότητας, τέθηκαν σε δεύτερο στάδιο ετοιμότητας, για είκοσι και πλέον ημέρες. Το θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών όλων μας ,φαίνεται και από το γεγονός, ότι κατορθώσαμε να ελέγξουμε τις περισσότερες πυρκαγιές εντός των πρώτων ωρών. Εξαίρεση αποτέλεσαν κάποια συμβάντα τα οποία εκδηλώθηκαν και εξελίχθηκαν σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, με κυριότερα τις ταυτόχρονες πυρκαγιές στην Χαλκιδική και στην Μάνη.»

Ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Γεώργιος Καρδάρας, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου 2006 επισήμανε: «Ο τελικός απολογισμός για την  φετινή χρονιά και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα έως και το τέλος της αντιπυρικής περιόδου δηλαδή έως την 31-10-2006 είναι  178.227 στρέμματα συνολικά καμένων εκτάσεων σε 8874 πυρκαγιές. Από μια πρώτη ματιά βλέπουμε ότι οι καμένες εκτάσεις κυμάνθηκαν στα επίπεδα των τελευταίων ετών παρόλο που ο αριθμός τους σε σχέση με πέρσι ήταν  ελαφρά αυξημένος.»

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του απολογισμού, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, για την αποτίμηση του πυροσβεστικού έργου κατά το έτος 2006, ενώ διατυπώθηκαν προτάσεις για την οργάνωση της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ