Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη σελίδα
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνας Πολύδωρας κατά την έναρξη της άσκησης.

Διυπηρεσιακή άσκηση, με την κωδική ονομασία
«ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ 2006»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διυπηρεσιακή άσκηση επί χάρτου, με την κωδική ονομασία «ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ 2006», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Απριλίου στο Ρίο της Αχαΐας.
Η άσκηση συνδιοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.», ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, της Ε.Υ.Π.,των Ενόπλων Δυνάμεων, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, του Υ.Ε.Ν., των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων Αιτωλίας και Αχαΐας, της Δ.Ε.Η., κ.λπ. Παρόντες στην άσκηση ήταν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Εμπορικής Ναυτιλίας κ.κ. Κουλουμπής και Βλάχος αντίστοιχα, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Καββαδάς, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Λειβαδάς, ο οποίος και συντόνισε την επικοινωνιακή ομάδα διαχείρισης εκπροσώπων Τύπου εμπλεκόμενων στα σενάρια Φορέων.
Την έναρξη της άσκησης κήρυξε στις ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, παρουσία των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος. Η άσκηση βασίστηκε σε σενάρια κλιμακούμενης δυσκολίας και είχε ως στόχους:

  • τη δοκιμασία του σχεδιασμού ασφάλειας της γέφυρας ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου και
  • τη συνεργασία και το συντονισμό των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου ετοιμότητας και ανταπόκρισής τους στα σενάρια της άσκησης.

Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν θα χρησιμοποιηθούν ώστε να συνεισφέρουν στην βελτίωση του στρατηγικού σχεδιασμού και την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αμεσότητας και αποτελεσματικότητας των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνας Πολύδωρας στην ομιλία του επαίνεσε την πρωτοβουλία για την άσκηση και επισήμανε ότι είναι μια έκφανση εκσυγχρονισμού της Διοικήσεως.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρει τους διοργανωτές της άσκησης, και επισήμανε ότι η εμπειρία από τέτοιες ασκήσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε να βελτιωθεί και να προαχθεί η προετοιμασία για την αντιμετώπιση συμβάντων σε καίρια σημεία, όπως είναι η Γέφυρα που πραγματοποιήθηκε η άσκηση.