Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Πρώτη Σελίδα
Ο Υπουργός Δημ. Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, ο Υφυπουργός Δ.Τ. κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης κατά τη συνέντευξη τύπου στο 199- Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.

Συνέντευξη τύπου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκη
στο 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, σε συνέντευξη τύπου στο 199- Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. (Ριζαρείου 1 στο Χαλάνδρι.) σήμερα, παρουσίασε τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου 2005.
Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν o Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης καθώς και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε ότι οι θεσμικές παρεμβάσεις που προωθούνται, έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και την αναβάθμιση της αποστολής του. Έτσι θα μπορεί να αναπτυχθεί και να καλυφθεί η επικράτεια, με ένα πλήρες και οργανωμένο δίκτυο Υπηρεσιών, με αποκεντρωμένες αρμοδιότητες, που θα μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στις νέες συνθήκες που προκύπτουν.
Στη συνέχεια ο κ. Γ. Βουλγαράκης, αναφερόμενος στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2005, ανακοίνωσε ότι είναι η 5η συνεχή χρονιά με θετικά αποτελέσματα, όπου τα καμένα στρέμματα σε δάση και δασικές εκτάσεις, κυμαίνονται στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 50ετίας (30.000-100.000 στρ.). Συγκεκριμένα, τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκαν 9.181 πυρκαγιές με 81.293 συνολικά καμένα στρέμματα, έναντι 9.866 πυρκαγιών με 125.966 καμένα στρέμματα της περσινής περιόδου. Στα επιμέρους στατιστικά στοιχεία, ο κ. Υπουργός επισήμανε ότι ο αριθμός των πυρκαγιών σε σκουπιδότοπους, μειώθηκε σημαντικά από 562 σε 339, που σημαίνει ότι οι προσπάθειες του Σώματος για τον περιορισμό τους, απέφεραν καρπούς.
Τέλος ο κ. Υπουργός με την ολοκλήρωση της παρουσίασης, ανακοίνωσε ότι στις αρχές του έτους θα γίνει η πρόσληψη πυροσβεστών, για την σταδιακή συμπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.